Voorbehoedmiddelen

Condooms

Condooms zijn bij drogisten en bij supermarkten te koop. Ook de NVSH verkoopt condooms. Ze beschermen je tegen zwangerschap en ziekten als aids. Je gebruikt een condoom zo:
1. Condoom afrollen over de penis wanneer die stijf is. Laat aan het einde wat ruimte voor het zaad.
2. Na het klaarkomen meteen de penis terugtrekken. Houd het condoom vast, zodat het niet afglijdt.
3. Condoom weggooien in de vuilnisbak, niet in de wc. Een condoom nooit een tweede keer gebruiken!

De pil

De pil is het betrouwbaarste voorbehoedmiddel tegen zwangerschap dat er is. Maar dat is alleen zo als je hem elke dag slikt. Bedenk voor je eraan begint of je echt al 'aan de pil' wilt. De pil helpt niet tegen besmetting met ziekten als aids. Dat doet een condoom wel. Een condoom en de pil samen gebruiken is het veiligst. Je kunt de pil alleen op doktersrecept krijgen. Je huisarts mag daar niets over aan je ouders vertellen als jij dat niet wilt. Je kunt hiervoor ook bij een Rutgershuis terecht.

Morning-after pil

Als je toch een keer niet voorzichtig genoeg bent geweest bij het vrijen, kun je bij een Rutgershuis de 'pech-pil' of 'morning-after pil' halen. Je moet er wel écht de volgende dag bij zijn, anders werkt het niet meer. De morning-after pil is beslist geen gewoon voorbehoedmiddel. Er zitten erg veel hormonen in en hij is alleen voor noodgevallen bedoeld.

Voor meer informatie, kijk op:
Condooms
Rutgers
FIOM
Moeder en kind
Condoom-Anoniem.nl (online-winkel en website over veilig vrijen, SOA en condooms)