Veters strikken

Veters strikken.

Kijk voor dit leuke traktatieidee op www.jufsanne.com en download de mal van de schoen.
Ook leuk als veterdiploma!

Millie Volle stuurde de volgende ideen:

CD bij het strikken.
Om het aanleren van veters strikken te verlevendigen is er op de CD :
Zingen zonder zijwielen ( er is ook een boek van met daarin een verhaaltje over veters strikken ) een leuk liedje over hoe je het zou kunnen doen.
Als je het stukje waarin gezongen wordt wt je moet doen, dan h l l a n g z a a m zingt bij het strikken dan onthoudt het voor bepaalde kinderen ook makkelijker.

The canadian way.
In Canada leren ze op een andere manier veters lussen.
Je maakt eerst de knoop [ik leer de kinderen altijd de uiteinden vast houden dan laten kruisen , de bovenste(!) gaat dan onder de andere door en aantrekken maar.] Als je weet hoe een knoop gaat dan ga je die nog een keer maar dan met twee lussen ( twee hazen- of konijnenoren).
Het nadeel van deze lus is alleen dat je de restveters in de schoen niet goed strak kunt trekken.

Versjes

Veters strikken

.............heeft zelf de veters gestrikt van haar schoenen
Daarom verdient ..............dit gedicht en een paar dikke zoenen
Vol trots loopt ze rond in haar schoenen met strik
En de meest trotse is haar ............, en dat ben ik

Veters

Bolle bolle bos
Veters los
Bolle bolle bast
Veters vast
Of omgekeerd

Veters strikken op internet

• Speciaal onderwijs. Op het forum van de Community Speciaal Onderwijs vroeg een leerkracht naar een begeleidingsplannetje voor een jongen van 12 jaar die geen kon veters strikken.
  • Veters strikken, stap voor stap. Foto's van de Brederoschool.
  • Een schoen vouwen en het veteren oefenen
  • Strikdiploma op Kleutergroep
  • Strikdiploma op Community 1-2
  • Maak je eigen veterdiploma
  • Veterdiploma van Stap-Stap
  • Ritsdiploma
  • Boeken

Mijn veters zitten los!
    Auteur: Keith Faulkner
    ISBN: 9020686992
    Max is helemaal geen onhandige muis. Met gemak klimt hij in de hoogste boom. Op zijn fiets is hij de snelste. Max kan zelfs op zijn handen staan. Maar veters strikken... Veel kinderen hebben hetzelfde probleem als Max. Als ze eerst naar het verhaal luisteren, kunnen ze daarna zelf leren hoe ze hun veters moeten strikken. Met behulp van de duidelijke instructies en de pop-up schoen achter in het boek, kan ieder kind leren hoe dat moet.

Wat een klus, die veters strikken !
    Deltas, 2001
    Ill. : Anneke Portier
    Lien krijgt voor haar verjaardag een paar mooie rode schoenen. Ze vindt ze prachtig, maar die veters strikken vindt ze toch wel een beetje moeilijk ...

Terug naar Intro-pagina Community 1-2.