Pepernotenrecept met picto's
voor kinderen met een aan autisme verwante contactstoornis
© Sint Marie
Dit pepernotenrecept,ondersteund met picto's, is speciaal gemaakt voor kinderen met een aan autisme verwante contactstoornis, maar is ook bijzonder geschikt voor kinderen met spraak-/taalproblemen en auditieve problemen. Het recept is afkomstig van de Speel-mee-CD van Sint Marie, een orthopedagogisch centrum voor onderzoek en behandeling van kinderen vanaf twee jaar, jeugdigen en jongvolwassenen, die problemen hebben met communicatie. Via eenvoudige tekeningen (picto's) op de spelkaarten worden de verschillende activiteiten in vier categorieën stap voor stap uitgelegd: binnen- en buitenspelen, knutselen en koken. Inmiddels zijn ongeveer tachtig activiteiten op deze manier beschreven en uitgetekend.
Let op:
Het is niet toegestaan dit document voor commerciële doeleinden te verspreiden.
Ook het direct linken van het pdf-document is niet toegestaan! Link naar:
De Community Speciaal Onderwijs is een initiatief van Kennisnet en de Digitale Basisschool en heeft als doel iedereen die in Nederland betrokken is bij het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs een platform te bieden en nader bij elkaar te brengen.
Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verboden. U kunt zich online aanmelden.

Ga hier naar de Community Speciaal Onderwijs