Gehaktsaus

   

IngrediŽnten

  • 50 gram ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • paprikapoeder
  • peper

Achtergrondinformatie

Wat is Pasta?

Bijgerecht  4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het spek in reepjes. 
  2. Bak het spek langzaam bruin en knapperig. 
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein. 
  4. Verwijder het vliesje van de knoflook. 
  5. Fruit de ui goudbruin. 
  6. Voeg het gehakt toe en bak dit al roerend rul en gaar. 
  7. Pers een teentje knoflook in een knoflookpers er boeven uit. 
  8. Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en verwarm de saus met de deksel op de pan 10 minuten op een zacht vuur. 
  9. Maak op smaak met paprikapoeder, peper en zout. 

Voedingswaarde per persoon ca.

Energie ca. 1260 kJ
(300 kcal)
Eiwit 24 gram
Vet 23 gram
Koolhydraten 4 gram

Tip

Lekker met macaroni, spaghetti of lasagna.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005